Easy Tomato Sauce – Einfache Tomatensoße

Easy tomato sauce recipe with Gnocchi. Einfaches Tomatensoßenrezept mit Gnocchi. Deutsche Rezepterklärung nach der Englischen.

DSC_0182

Photo courtesy of sweet&spicykitchen

[ENG]

I love the Italian cuisine and Gnocchi with tomato sauce is one of my favorite dishes. The preparation of the tomato sauce is very easy and every time  is changing a little bit. Sometimes I add onions or chili for more spiciness. It goes nicely with shrimps or I use pasta instead of Gnocchi. Check it out.

Ingredients Quantity Tips
Gnocchi 2 packs Ca. 2x500gr.
Garlic 5 gloves  
Ginger one small piece Optional
Tomato 1 can tomato and 5 – 6 fresh big tomatoes  
Fresh basil leaves from half a plant  
Salt and pepper to one’s own taste  
Bay leaf 1  
Tomato paste (purée) 2 Tbsp  
Herbs (for example: sage, rosemary, oregano) A few leaves or stalks Optional
Olive oil for frying 1 Tbsp  
Cheese (Mozzarella, Parmesan)    

Directions:

  1. Peel ginger and garlic. Cut the garlic in thin slices. Wash fresh tomatoes and cut them into quarters.
  1. Heat the oil in a big frying pan (not too hot) and add the garlic. When the garlic changes its color, add ginger and tomato paste. Briefly fry everything and then add the fresh tomatoes and the tomatoes from the can. Let it boil once and afterwards simmer on low heat.
  1. Start heating up the water and prepare Gnocchi according to package directions.
  1. Add a little bit of water, herbs and the bay leaf to the sauce.
  1. Pluck basil leaves and add them. If you like you can cut the leaves.
  1. Continue to simmer the sauce and add more water if necessary. After draining the Gnocchi, season the sauce with salt and pepper to your taste.
  1. Cheese and fresh basil leaves for garnishing.

 

Sometimes I like to add butter to the sauce.




DSC_0192kom

Photo courtesy of sweet&spicykitchen

[DEU]

Ich liebe die italienische Küche und Gnocchi mit Tomatensoße gehört zu meinen Lieblingsgerichten. Die Zubereitung der Tomatensoße ist sehr einfach und ich koche sie immer ein wenig anders. Mal füge ich Zwiebeln oder Chili für ein bisschen Schärfe hinzu. Gut dazu passen auch Garnelen oder ich verwende Pasta statt Gnocchi. Probiert es aus.

Zutaten Menge Tipps
Gnocchi 2 Packungen  
Knoblauch 5 Knoblauchzehen  
Ingwer Ein kleines Stück Optional
Tomaten 1 Dosentomaten (nicht gewürzt) und ca. 5 – 6 frische große Tomaten  
Frischer Basilikum Eine halbe Pflanze  
Salz und Pfeffer Nach Geschmack  
Lorbeerblatt 1  
Tomatenmark 2 EL Optional
Kräuter (zum Beispiel: Salbei, Rosmarin, Oregano) Ein paar Blätter, Stangen Optional
Olivenöl zum braten Ca. 1 EL  
Käse (Mozzarella, Parmesan etc.)    

Zubereitung:

  1. Knoblauch und Ingwer schälen. Knoblauch in dünne Scheiben schneiden. Tomaten waschen und vierteln.
  1. In einer Pfanne Öl erhitzen (nicht zu heiß) und den Knoblauch hinzufügen. Wenn der Knoblauch seine Farbe verändert hat, Ingwer und ca. 2 EL Tomatenmark hinzufügen. Kurz anbraten und dann frische Tomaten und Tomaten aus der Dose hinzufügen. Alles zum Kochen bringen und auf niedriger Hitze ohne Deckel köcheln lassen.
  1. Wasser für Gnocchi zum Kochen bringen und die Gnocchi nach Packungsanleitung kochen.
  1. Etwas Wasser, Kräuter und das Lorbeerblatt zu der Tomatensoße hinzufügen.
  1. Die Basilikumblätter von der Pflanze zupfen und wenn die Soße etwas eingekocht ist, hinzufügen. Man kann die Blätter schneiden oder ganz lassen.
  1. Alles köcheln lassen, bis die Gnocchi fertig sind und am Ende die Soße mit Salz und Pfeffer abschmecken.
  1. Die Soße auf dem Teller mit Käse und vielleicht ein paar Basilikumblättern verfeinern.

 

Ich füge am Ende gerne ein Stück Butter zu der Soße hinzu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s